Suha Iili Dehidriranakozai

Zatezanje, peckanje, perutanje, iritacije i osjetljivost kože? Čini vam se da vaša koža ubrzano stari... ? Možda imate suhu ili dehidriranu kožu.

RAZLIKA IZMEĐU SUHE I DEHIDRIRANE KOŽE

Mnogi misle da imaju suhu kožu te koriste kozmetičke preparate namijenjene suhoj koži. Ako se koža peruta, nije nužno da je ona suha već može biti i dehidrirana, a razlika je velika. Da bi se mogla odrediti pravilna njega, najprije je potrebno utvrditi dijagnozu i stanje kože.

Iako termin dehidrirana koža možda zvuči kao teže stanje kože, ono je samo prolazna promjena na koži. dehidrirana koža je zdrav koža te ona može biti normalna, masna, mješovita ili suha. Ovakvoj koži trenutno nedostaje vode, a ona se jednostavno može nadoknaditi nanošenjem hidratantne kreme, brzo upijajućeg laganog sastava i nemasne teksture.

Problem suhe kože je ipak složeniji i dugotrajniji. Suhoj koži nedostaju lipidi, a oni su potrebni da se zaštiti i zadrži potrebna količina vode. Njega suhe kože je vrlo zahtjevna i traži stalnu brigu i njegu. Za njegu suhe kože potrebno je koristiti kozmetičke proizvode masnijeg sastava s lipidima koji prodiru u dublji sloj kože. Također, proizvodi koji sadrže u sebi smiruju perutanje i isušenost kože.

Sprejsilver.jpgZNAKOVI DEHIDRIRANE KOŽE

Prvi znak za uzbunu jest nadraženost i osjećaj zatezanja kože. Taj osjećaj se javlja samo u određenim situacijama, npr. zimi, ljeti, nakon tuširanja, umivanja i slično. U njezi dehidrirane kože treba izbjegavati proizvode masnog sastava jer oni mogupotaknuti stvaranje prištića i akni. Dehidrirana koža se relativno brzo vraća u normalno stanje, vraća joj se mekoća i sjaj, ukoliko se tretira kvalitetnim i učinkovitim proizvodima.

ZNAKOVI SUHE KOŽE

Stalan osjećaj zatezanja i hrapavost kože, koža bez sjaja, prerano javljanje prvih bora pokazatelji su suhe kože. Suhoj koži nedostaje vode i lipida. Postoje kozmetički proizvodi prilagođeni suhoj koži koji osim vlažnosti osiguravaju lipide i pomažu joj zadržati vodu. Takve kreme bogatije su teksture i masnije te redovitom upotrebom mogu suhu kožu pretvoriti u normalnu.

Silverex proizvodi nisu testirani na životinjama, ne sadrže konzervanse, parabene, dodane sintetičke mirise i bojila, nisu komedogeni.