Images33

Ljekovita svojstva maslinova ulja poznata su već stoljećima. U doba Rimskog carstva žene su maslinovo ulje smatrale tajnom vječne mladosti.

DOBROBITI MASLINOVOG ULJA ZA ZDRAVLJE

Gotovo ne postoji program zdrave prehrane koji ne uključuje konzumiranje maslinova ulja. Taj dar prirode donosi toliko blagodati ne samo organizmu, već i koži,da bi bila neprocjenjiva šteta ne koristiti ga. Ulje masline, ploda drveta koje crpi snagu južnog sunca, blizine mora i crvene zemlje bogate mineralima, iznimno je zdravo, kako u prehrani, tako i u njezi kose i kože.

6171831205 B9c1aec788 OMaslinovo ulje je toliko hvaljeno i preporučljivo zbog njegovog bogatog sastava. Klorofil i karotenoidi kojima obiluje ekstra djevičansko maslinovo ulje prirodni su antioksidansi, koji štiteći tijelo od slobodnih radikala usporavaju proces starenja. Maslinovo ulje bogato je vitaminima E i A, sterolima, polifenolima i oleuropeinima – aktioksidansima koji štite kožu i pomažu u otklanjanju bora.

BIRANO MASLINOVO ULJE

Vrste maslinova ulja razlikuju se po načinu proizvodnje, sastavu, kvaliteti i namjeni. Najkvalitetnije maslinovo ulje je ono hladno prešano, dobiveno jednostavnim gnječenjem plodova masline, bez dodatnog zagrijavanja.

Ekstra djevičansko maslinovo ulje je najzdravije i najkvalitetnije, a dobiva se iz prvog prešanja najkvalitetnijih maslina. Djevičansko maslinovo ulje dobiva se iz prvog prešanja, ali iz maslina nešto slabije kvalitete, pa mu je i kiselost veća. Obično maslinovo ulje je mješavina rafiniranih ulja i male količine ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Sansa ulje dobiva se kemijskom ekstrakcijom iz krutih ostataka nakon prešanja te je slabije kvalitete. Silverex kremu za lice karakteriziraju birani i provjereni sastojci iz prirode, pa je tako jedan od njezinih sastojaka najkvalitetnije ekstra djevičansko maslinovo ulje.

SPRIJEČITE GUBITAK VLAGE

Marisa Miller At The Mirage PortraitMalinovo ulje stoljećima se koristilo kao prirodna zaštita od sunca i u slučaju opeklina. Ono u određenoj mjeri ublažava posljedice štetnog UV zračenja, pa ga je dobro nanositi na kožu nakon sunčanja. Maslinovo ulje usporava starenje stanica kože i čini kožu baršunasto mekom i glatkom te joj pomaže održati prirodnu vlažnost.

Silverex proizvodi nisu testirani na životinjama, ne sadrže konzervanse, parabene, dodane sintetičke mirise i bojila, nisu komedogeni.