Image44s

Alergije su, poput debljine, bolesti modernog svijeta. Prema procjenama stručnjaka, čak petina stanovništva boluje od neke vrste alergije ili njihovih kombinacija bolesti. Što se tiče Hrvatske, onda bi to bilo čak milijun stanovnika, što je zabrinjavajući podatak.

Jedan od vrlo čestih oblika alergije koji se pokazuje na koži je kontaktni alergijski dermatitis. On je posljedica senzibilizacije kože na biološke, fizikalne ili kemijske uzročnike. Biološki uzročnici su biljke, gljive, paraziti i bakterije, dok kemijski mogu biti organski i anorganski, a fizikalni uzročnici su mehanički i termički.

Promjene na tijelu nastaju nakon kontakta s alergenom, najčešće na nepokrivenim dijelovima tijela kao što su lice, vrat, ruke ... najprije se pojavljuje crvenilo na koži, zatim oticanje, mjehurići i upale na kože. Svrbež je prisutan u svim fazama, a u kroničnom stadiju koža postaje zadebljana, puca i ljušti se.

Urtikarije ili koprivnjače spadaju u dermatoze, odnosno bolesti uzrokovale alergijskim reakcijama te su jedna od najčešćih alergijskih promjena na koži. Istraživanja pokazuju da se oko 20 % ljudi barem jednom u životu susrelo s problemom urtikarije. One mogu biti manifestirane kao crvenilo na koži ili uzdignuća na koži različitih veličina, praćenih neugodnim peckanje i svrbežom.

Kako reagirati na alergije?

Posjetite dermatologa da utvrdi točno stanje vaše kože. Ukoliko je potrebno, izvršiti ćete alergijske testove da bi se sanao i uzrok nastanka bolesti i koji alergeni utječu na razvoj kožnih alergija, kao što su urtikarija, atopijski dermatitis, kontaktni alergijski dermatitis, angioedem, fotoalergijske reakcije, medikamentozni osipi i slično. Kada liječnik utvrdi na koji alergen ste osjetljivi, pokušajte izbjegavati kontakt s tim alergenom. Kod alergijskih reakcija vidljivih na koži cilj je spriječiti nastanak i razvoj bolesti, koje najčešće započinju isušenošću, crvenilom i pucanjem kože. Kada uočite neki od navedenih znakova odmah počnite koristiti srebrnu vodu koja će pomoći pri ublažavanju i daljnjem razvoju bolesti.

Silverex proizvodi nisu testirani na životinjama, ne sadrže konzervanse, parabene, dodane sintetičke mirise i bojila, nisu komedogeni.