Komarac

Toplije i sunčanije vrijeme koje nam stiže, polako budi razne nametnike i insekte u prirodi. Komarci i krpelji nas ubadaju da bi se nahranili našom krvlju, dok ose, pčele i stršljeni to rade samo ako su direktno ugroženi. U većini slučajeva njihovi ubodi su bezazleni, no to ne znači da su ugodni, pa preporučamo izbjegavati bliske susrete s insektima.

Ljubitelj ste slatke hrane, pa kao što vi volite slatko, tako i kukci vole vas i vašu slatku krv. Uvijek napadaju baš vas, pronađu vas dok šetate ulicom, parkom, dok sjedite s društvom u kafiću, planinarite ili u kući... suprotno uvjerenju kako su samo nama drage slastice, voćni sokovi, jaki mirisi, svijetle proljetne boje, strast prema tome gaje i insekti. Insekti vole i mjesta gdje je temperatura tijela viša, a koža tanja, primjerice na pregibima ispod pauzha, prepona, na vratu iza uha i po cijelom tijelu beba. Srećom, kod nas nema smrtonosnih insekata, pametno je izbjegavati i ove nesmrtonosne. Ubodi insekata nisu ugodni, svrbe, crvene se, izazivaju nelagodu.

Osobe koje su alergične na ubode kukaca moraju se posebno paziti. Alergijska reakcija na ubod insekta, najčešće opnokrilaca kao što su ose, pčele, bumbari, mravi, stršljeni, nastaje zbog otrova koji sadrže alergene i različite medijatore upale. PcelaTako primjerice otrov pčele najopasniji je u rano proljeće, a smrtna doza za čovjeka je od 500 – 1500 uboda. Alergijska reakcija na ubod pčele obično se događa ljudima koje je pčela ubola puno puta, dok se na ubod ose senzibilizacija može razviti već pri prvom ubodu. Kod alergičnih osoba, nekoliko minuta nakon uboda insekta javlja se lokalna reakcija, kao što je crvenilo, oteklina, bol, ponekad mjehurići ili infekcija. Lokalne terapije uključuju korištenje hladnih obloga i protuupalna sredstva. U slučaju da ste alergični na ubod insekta svakako potražite pomoć liječnika koji će vam on preporučiti adrenalinske preparate koje sami možete koristiti u slučaju napada.

OTJERAJTE INSEKTE

Naravno da ne možete izbjegavati boravak na otvorenom i svježem zraku, no neke mjere opreza možete koristiti. primjerice, izbjegavajte mjesta gdje ima puno komaraca i drugih insekata, primjerice područja sa barama, močvarama i slično. Zaštitite svoju kožu, obucite tanke prozračne majice i hlače dugih rukava. Izbjegavajte nanošenje opojnih mirisa na tijelo kada izlazite u prirodu te izbjegavajte pijenje zaslađenih sokova.Osim toga u svojoj torbici uvijek nosite Silverex sprej u slučaju uboda. Silverex sprej učinkovito i brzo djeluje na smanjenje svrbeža, crvenila i oteklina. Nakon nekoliko minuta vidjet ćete da svrbeža više nema, te će uskoro nestati crvenilo i oteklina

A

Silverex proizvodi nisu testirani na životinjama, ne sadrže konzervanse, parabene, dodane sintetičke mirise i bojila, nisu komedogeni.