Sunce Ljeto Silverex

Da! Napokon smo dočekali ljeto i te tople dane, uživanje na plaži, sunčaje, godišnje odmore i pod svaku cijenu želimo što prije postići lijepi, zavodljivi i preplanuli ten. Istina je da se sa pojavom sunčanih dana osjećamo bolje, sretnije i zadovoljnije, ali često se neoprezno ponašamo i pri prvom izlaganju suncu pocrvenimo kao rakovi i izgorimo. Sve to ubrzo prođe, ali što se dugoročno događa s našom kožom? Koža je veliko zlopamtilo i s vremenom nam sve vraća putem isušene kože, prijevremenog starenja kože te čak i bolesti poput melanoma. Štetni utjecaji ultraljubičastih zraka imaju kumulativni učinak pa je stoga potrebna zaštita od sunca od najranije dječije dobi i tijekom cijelog života. Dajemo vam savjete kako pravilno, ujednačeno i zdravo potamniti a pritom ne izgorjeti na suncu i kako se pravilno pripremiti za sunce i sparine.

TEMELJITI PILING TIJELA

Snimanje23

Dermatolozi savjetuju da se nekoliko dana prije sunčanja napravi piling cijelog tijela. Piling će otkloniti odumrle stanice i nečistiće s površine kože i osigurati joj jednolično tamnjenje. Dobar piling i uklanjanje nečistoća i odumrlih stanica kože možete napraviti Silverex sapunom. Kombinacija prirodnih sastojaka, kao što su maslinovo ulje, zelena glina, kokosovo ulje, kamilica i srebro, očistiti će vašu kožu i spriječiti nastanak prištića i akni. Otuširajte se mlakom vodom i utrljajte Silverex sapun. Masirajte kožu kružnim pokretima i nakon jedne do tri minute isperite tijelo mlakom vodom.

PRILAGODITE SVOJ JELOVNIK

Kožu hranimo najprije iznutra i ona zahtjeva pravilan izbor hrane, a ljeti je to žuto, narančasto i crveno voće i povrće bogato beta karotenom i likopenom. Beta karoten štiti stanice kože i spriječava oštećenje genetskog materijala pa pomaže i spriječavanju raka kože. Likopen pomaže u liječenju dobroćudno ili zloćudno promijenjenih stanica kože. Zato ljeti što češće jedite breskve, marelice, dilje, lubenicu, mrkve, rajčice .. Proljeće i ljeto donose obilje svježeg voća i povrća pa su i zato pravo vrijeme za popunu vitaminske zalihe, jer, kao i cijelo tijelo, tako i kožu hranimo prije svega iznutra.

DOVOLJNA HIDRATACIJA ORGANIZMA

Voda je sastavni dio našeg organizma sa čak 70 %, te bez nje naše tijelo ne može funkcionirati jer ona sudjeluje u većini procesa koji se događaju u tijelu. Spriječite dehidraciju vode i opskrbite se dovoljnom količinom vode i uvijek uz sebe nosite bočicu sa vodom.

PREBROJITE I PREGLEDAJTE MADEŽA

Istraživanja pokazuju da osobe sa 20 i više madeža imaju povećan rizik od melanoma pa trebaju izbjegavati intenzivno sunčanje i solarij. Bez obzira na broj madeža, uvijek ih prije ljeta pregledajte od strane liječnika odnosno dermatologa. Dermatolog će po potrebi sumnjivi madež pregledati digitalnom epiluminscentnom mikroskopijom, većini poznatijom kao dermoskopija. Radi se o novoj, potpuno bezbolnoj metodi koja prikazuje uvećani presjek madeža na zaslonu kompjutora i istovremeno izračunava stupanj moguće malignosti. Sumnjiv je svaki asimetrični te madež s nejasnim rubovima ili koji je promijenio boju i ima promjer veći od 6 milimetara.

ZAŠTITITE KOŽU ODGOVARAJUĆIM FAKTOROM

Silverex Sunce Priprema

Barem pola sata prije izlaska na sunce na tijelo nanesite losion ili sprej za sunčanje. Stručnjaci savjetuju da kožu zaštitimo od sunca odmah nakon kupanja te što češće kroz dan – a obavezno svaka dva sata. Pri tome savjetujemo sredstva za sunce nanosimo u dovoljnoj količini (2 mg/cm2), a ne u tankom i jedva vidljivom sloju. Prilikom prvog izlaganja suncu i ukoliko ste svijetlije puti, nanesite kremu sa većim zaštitnim faktorom. Obavezno provjerite rok trajanja na vašoj kremi jer s vremenom gube na učinkovitosti.

OPREZ I U HLADU

Ne, niste zaštićeni od ultraljubičastih zraka ako ležite u hladu ili pod suncobranom. UV zrake dolaze sa svih strana, odbijajući se od betona, pjeska, kamenčića, no iako se od mora ne odbijaju, one lako prolaze kroz vodu, pa zato nemojte misliti da ste u moru sigurni od sunca.

Osim toga, i kada su hladniji i oblačni dani trebate kožu pravilno zaštititi od UV zraka. Iako možda nećete izgoriti i pocrvenjeti od sunca koje se krije iza oblaka, ali UV zrake vrlo brzo prolaze kroz njih i kriju brojne opasnosti za vaše zdravlje.

Silverex proizvodi nisu testirani na životinjama, ne sadrže konzervanse, parabene, dodane sintetičke mirise i bojila, nisu komedogeni.