Img 9032

Boravak na otvorenome, godišnji odmori i ljeto nose brojne blagodati, no često je nakon povratka s odmora koža lica i tijela suha, gruba, ljušti se i peruta. Ultraljubičasto zračenje izaziva brojne štetne posljedice na našoj koži koje nisu trenutno vidljive. Što se zapravo događa? Zbog intenzivnog izlaganja sunčevom zračenju razina kolagena opada. Kolagen je ključan protein za zdravlje i ljepotu kože i odgovoran je za mladolik, prirodan, zdrav i zategnut izgled naše kože. Nedostatak kolagena osnovni je problem zbog kojeg nastaju dugotrajne posljedice vidljive su kroz isušivanje, ljuštenje i zadebljanje kože prvenstveno na pregibima te na rukama koje su najizloženije vanjskim i unutarnjim čimbenicima; stvaranje tamnih mrlja, prijevremeno stvaranje bora na licu, vratu i dekolteu i sl.

Srebro koje je osnovni sastojak Silverex proizvoda ima nevjerojatnu sposobnost da prirodno stimulira proizvodnju kolagena i elastina na koži bez štetnih posljedica, a koristi se i za saniranje suhe i oštećene kože.

UZROCI SUHOĆE KOŽE

Koža lica, stopala, ruke i laktovi prvi su na udaru vanjskih utjecaja i najizloženiji su pogledima. Oni burno reagiraju na vanjske utjecaje te često već prilikom prvot izlaganja suncu, hladnoći ili vjetru reagiraju suhoćom, ljuštenjem, crvenilom, svrbežom, peckanjem, a ponekad i ispucanošću gornjeg sloja kože sve do krvarenja. Postoje vanjski (egzogeni) i unutarnji (endogeni) čimbenici koji uzrokuju reakciju kože. Vanjski uzročnici suhe kože: klimatski uvjeti, kemijski utjecaji, onečišćeni zrak i sl. Unutrašnji uzročnici suhoće kože jesu: ihitoza, dijabetes, genetski, neurodermitis, hormonalna neravnoteža i sl.

PRAVILNA HIDRATACIJA KLJUČ JE LIJEPE I ZDRAVE KOŽE

Ukoliko ste i vi jedna od onih osoba koja ima suhu kožu, morati ćete joj pružiti veću njegu i pažnju. Kada žljezde lojnice u koži ne proizvedu dovoljne količine sebuma (masnoće) koža postaje crvena, suha, ispucala, gubi svoju prirodnu napetost i elastičnost te dolazi do prijevremenog stvaranja bora. Sebum je važan za podmazivanje kože te za zaštitu od vremenskih uvjeta iz okoline te održava kožu zdravom.

Na brojne uzročnike suhe kože ne može se utjecati, ali pravilnom hidratacijom kože možete ukloniti znakove suhoće koji se pojavljuju na vašoj koži. Početkom zime dolaze i prvi znakovi crvenila, suhe, grube i ispucale kože. Spriječite suhoću kože Silverex proizvodima obogaćenim srebrnim česticama koji prodiru u pore kože i pružaju joj dugotrajnu hidrataciju.

Silverex proizvodi nisu testirani na životinjama, ne sadrže konzervanse, parabene, dodane sintetičke mirise i bojila, nisu komedogeni.