IStock 000010480787XSmall

Dok uživate tuširajući se, da li pomislite o tome što se događa kada klor dođe u dodir sa prašinom, znojem, sapunom, šamponom i sl.? Događa se kemijska reakcija čiji su najčešći sporedni proizvod – trihalometani, odnosno grupa kemijskih sastojaka za koje se vjeruje da su kancerogeni i toksični (THMs). Klor u vodi stvara trihalometane tj. kloroform, tribrometan, dibromklormetan i bromdiklormetan. Navedeni trihalometani nastaju zbog reakcije klora na huminske kiseline koje su prirodno prisutne u vodi. Trihalometani se apsorbiraju disanjem, gutanjem ili putem kože.

Učinci klora se najviše vide na isušenoj koži i kosi nakon tuširanja te crvenilu i iritaciji očiju. Ostala oboljenja se očituju na centralnom živčanom sustavu, funkcijama jetre i bubrega. Kloroform je Međunarodna agencija za istraživanje karcinoma (IARC) klasificirala kao kancerogen.

Uklonite klor iz vode i njegova štetna djelovanja korištenjem Silverex tuša koji osim srebrne pjene, sadrži i filter klora. Osim toga, kako bi se izbjegao negativan utjecaj klora na kožu i organizam, preporučuje se često prozračivanje kupaonica tijekom tuširanja, tuširanje hladnijom vodom, te korištenje šampona i sapuna na prirodnoj bazi.

Silverex proizvodi nisu testirani na životinjama, ne sadrže konzervanse, parabene, dodane sintetičke mirise i bojila, nisu komedogeni.