Istock 000013875278xsmall

Topli, sunčani i vrući dani se polako privode kraju. Ljeto, sunce i morska sol zasigurno su iscrpili vašu kožu, pa je od iznimne važnosti riješiti se mrtvih stanica kože i pružiti vašoj koži dovoljnu hidrataciju i učiniti je mekom i prirodno zdravom.

Ljeti se vaša koža isušuje i iscrpljuje zbog izrazitih vrućina, pa bore i ljuštenje kože postaju sve intenzivnije, ali posljedice se vide tek nakon prestanka vrućina, nastupanjem jeseni. Prvi problemi na vašoj koži dolaze do izražaja već prilikom prvog zahlađenja, hladnih kiša ili oštrog i suhog vjetra.

U jesenskim mjesecima suha koža je posebno osjetljiva te ukoliko joj se ne osigura dovoljno vlage i hidratacije može prerasti i u ozbiljnije dermatološke probleme. Iako mnogi smatraju da suha i ispucala koža i nije neki ozbiljan problem, mnogi pate zbog crvenila, isušenosti, lišajeva odnosno zbog neuglednog izgleda. Hladnoća, vjetar, hladni i suhi zrak u jesenskim mjesecima utječu na vašu kožu te ona postaje izrazito suha, crvena, nadražena, osjetljiva i gruba na dodir. Što se u hladnim mjesecima zapravo događa sa vašom kožom. Usporava se lučenje lojnih žljezda, smanjuje se lučenje sebuma i slabi hidrolipidni sloj kože, pa ona postaje sklona isušivanju, perutanju, crvenilu i iritacijama.

Istock 000001800432xsmall

Kada žlijezde lojnice u koži ne proizvedu dovoljne količine masnoća, koja se zove sebum i štiti kožu od atmosferskih prilika, koža postaje suha, crvena, ispucala, gubi svoju elastičnost i napetost, a ponekad postaje i bolna. To može biti nasljedna sklonost, posljedica privremene hormonalne neravnoteže primjerice tijekom trudnoće ili loše prehrane. Osim toga, koža postaje sve isušenija s godinama. Vrlo visoke ili niske temperature i jak vjetar oduzimaju koži vlagu. Ruke, stopala i laktovi osobito su osjetljivi jer u njima ima manje lojnica, a podložni su i lice i vrat jer su obično posve izloženi okolini. Suha kože može biti i posljedicom ekcema, psorijaze i pelenskog osipa te dehidracije zbog premalog uzimanja tekućine.

Istock 000005883771xsmall

Suhe i perutave kože gotovo nitko nije pošteđen u jesenskim mjesecima. Zdrav, prirodan, njegovan i lijep izgled kože većini je visoko na ljestvici prioriteta, pa se stoga treba na pravilan i prirodan način brinuti o njoj. Silverex sprej riješiti će vaše zimske tegobe poput isušene i perutave kože, te hidratizirati i zaštititi kožu od neugodnih vanjskih utjecaja.

P1000756 CustomOsim kože lica, ruke su također veoma podložne vanjskim utjecajima. One reagiraju vema brzo te već prilikom prvog izlaganja vjetru, buri ili hladnoći reagiraju suhoćom, ljuštenjem, svrbežom, crvenilom, peckanjem a u ponekim slučajevima i ispucanošću gornjeg sloja kože sve do krvarenja. Nisu potrebne drastične mjere poput izbjegavanja predugog ostajanja na svježem i oštrom zraku i nisu potrebne veoma masne kreme da bi pomogle vašoj koži. Silverex sprej će izliječiti vaše ruke, te ćete pozitivne rezultate vidjeti već prilikom prvog korištenja. Srebrni ioni unutar Silverex spreja najvećom brzinom dopiru u pore kože, čiste, njeguju i hidratiziraju kožu te spriječavaju razvoj raznih bolesti. Voda sa ionima srebra trenutačno djeluje na vašu isušenu kožu, umiruje je te joj puža potrebnu hidrataciju.

Silverex proizvodi nisu testirani na životinjama, ne sadrže konzervanse, parabene, dodane sintetičke mirise i bojila, nisu komedogeni.