Doktor Dinko Kaliterna

Dr. Dinko Kaliterna, spec. dermatolog - Poliklinika Poliderma

Dolac 1., 10000 Zagreb

Tel:01/4828-961 | Fax: 01/4827-780

www.poliderma.hr | poliderma@poliderma.hr

Nedavno sam imao priliku isprobati tuširati se s Silverex tušom. Početno sam bio skeptičan oko povoljnog efekta na kožu i smanjivanja iritacije kože.

S obzirom da imam suhu i osjetljivu kožu nema bolje osobe od mene da isproba neki proizvod i ako meni paše tada gotovo nema osobe kojoj bi taj proizvod radio iritacije kože ili slično. Moram priznat da je tuširanje bilo puno ugodnije i da mi kožu nije ništa zatezalo niti peklo. Silverex tuš ima posebne filtere i koristi nanotehnologiju srebra da ukloni klor iz vode iz većinu iritirajućih tvari.

Voda je zagađena s teškim metalima, kamencem i velikom koncetracijom klora što sve skupa djeluje loše na kožu u smislu iritacije, oštećenja i isušivanja. Ovo je poseban problem kod osoba s neurodermatitisom tj. suhom kožom gdje kraći kontakt s vodom pogoršava kožu u vidu upalnih promjena i isušivanja. Kako bi maksimalno sačuvali kožu idealno bi bilo imati filter na teške metale na dovodnu cijev vode te Silverex tuš koji posebnom nanotehnologijom uklanja višak klora. Pored toga srebro posebno dobro djeluje na kožu kod osoba s neurodermatitisom, jer uništava bakterije, gljivice i viruse koje su česte na koži osoba s neurodermatitisom. Upravo ti mikroorganizmi kada se razmnože iznad određene granice često pogoršavaju bolest. Stoga bi savjetovao ovaj tuš posebno osobama s osjetljivom kožom i neurodermatitisom gdje tuširanje konačno postaje ugoda. Inače tuš je dugotrajan i jednostavno se namontira te ga mogu svi ukućani koristiti. U svakom slučaju proizvod je svakog hvaljenja vrijedan.

Silverex proizvodi nisu testirani na životinjama, ne sadrže konzervanse, parabene, dodane sintetičke mirise i bojila, nisu komedogeni.