Baricevic

SILVEREX ČETKICA ZA ZUBE

Jako sam zadovoljna Silverex četkicom za zube, prije svega - kao pacijent. Nikada, niti s jednom četkicom do sada nisam mogla tako dobro i kvalitetno oprati zube sve dok nisam otkrila Silverex Ultra fine četkicu za zube. Četkice sam kupila slučajno. U ljekarni se održavala promocija Silverex proizvoda i privukla me akcija 2+1 gratis za četkice. Oduševljena sam četkicom već nakon prve upotrebe.
Dovoljno čvrsta vlakna na sredini glave četkice i nježni vrhovi četkice koji ulaze u interdentalni prostor i očiste zube kako treba. Također, vrlo je važno za napomenuti – Silverex četkica za zube se ne uništi brzo poput drugih četkica (kao neke, već nakon mjesec dana). Zadovoljna sam s obje vrste četkica i Medium i Ultra fine. Moja preporuka za večernje pranje zubi je Medium četkica s kojom dobro očetkamo zube, a Ultra fine za higijenu tijekom dana, nakon ručka i slično. Zašto? Da se previše ne troše zubi. Ljudi su vrlo često grubi prema svojim zubima; ili ih ne operu dobro ili su pregrubi - nema sredine. Ove četkice pružaju optimalnu tvrdoću vlakana prema zubima i nježnosti prema zubnom mesu. Ako smo pregrubi prema desnima, radimo si stepenice i odmah nastaje problem s osjetljivošću zubnog mesa, s povlačenjem zubnog mesa, s prevelikim defektima, pa ih moramo zatvarati ispunima, itd. Što se tiče junior četkica za zube, djeca imaju problem s mliječnim zubima jer ne peru zube pravilno. Kao rezultat toga tijekom četkanja im se pojavljuje bol zubnog mesa; bol gingive od korjenčića, što dovodi do raskrvarenih desni. Silverex Junior četkica je dovoljno meka i s njom mogu prati zubiće, a da ne raskrvare svaki put usnu šupljinu. Puno mladih pacijenata kojima rastu umnjaci, koji imaju problem s primarnom kompresijom, ne peru dobro interdentalno jer su zubi previše stisnuti. Tko god da je prao s nekom drugom četkicom imao je gingivitis i strašno puno kamenca. Ja sve upućujem na ovo rješenje sa Silverex četkicama za zube - da se interdentalno bolje peru zubi, na konac i na interdentalne četkice.
Ova četkica je po meni otkriće!
Isprobala sam zaista velik broj različitih vrsta i brendova četkica jer i sama imam problem defekta na korijenima zubi. S godinama se zubi istroše. Zato s ovom četkicom pazim da perem kružno i da sačuvam zube što duže. Kako svoje, tako i od pacijenata. Medium četkica je čvrsta, ali također dovoljno nježna. S njom nema straha da bi se oštetila gingiva. Ako čvrsto četkamo zube i ako otkinemo dvije - tri stanice epitela, automatski nastaje upala – slaže se fibrinska navlaka, kreće bol i naredna tri dana osoba ne može normalno funkcionirati jer bol u zubima to ne dopušta. Kod žena su ta oštećenja gingive češća i izraženija zbog hormona. U jednom periodu mjeseca sluznica je puno mekša, osjetljivija i zato treba pametno odabrati četkicu za zube kako bi se redovito održavala oralna higijena bez ikakvih problema. Uvijek preporučujem jači pritisak četkice na zube. Kad vlakna četkice nisu pregruba, prilikom četkanja ne može doći do oštećenja zubnog mesa. Zubi su tu da ih se četka i pere, a to se ne može postići mekanim četkicama. Dupli sistem vlakana u Silverex četkici za zube je idealna kombinacija za kvalitetno i bezbrižno četkanje zubi.

Mirjana Baričević, dr.med.dent.

Silverex proizvodi nisu testirani na životinjama, ne sadrže konzervanse, parabene, dodane sintetičke mirise i bojila, nisu komedogeni.