Herpes

Virusi su svuda oko nas i predstavljaju stalnu opasnost za čovjeka te su najvjerojatnije stari koliko i život na Zemlji.

Jedan od virusa kojim se zarazi oko 60 % djece školske dobi je herpes simpleks tip 1. Broj zaraženih i nositelja virusa stalno raste te zahvaća i starije osobe. Provocirajući uzročnici herpesa mogu biti: stres, povišena tjelesna temperatura, oslabljen imunitet, menstruacija, a nekada je dovoljan samo neposredan kontakt putem poljubca ili kapi sline, ili sama uporaba zaraženih predmeta kao što su četkice za zube, ruževi i čaše.

Nakon što se jednom zarazite virusom herpes simpleks, virus ostaje doživotno u organizmu te se može ponovo aktivirati i uzrokovati promjene na koži, najčešće oko usana ili nosa. U početku se na mjestu izbijanja osjeća peckanje, žarenje, bol, nakon čega izbija jedan ili više mjehurića, nakon čega se oni ispune gnojnom tekućinom i nakon nekoliko dana otpadaju uglavnom ne ostavljajući ožiljke. Ovakve promjene na koći mogu trajati od 3 do 14 dana.

Nekim osobama virus herpes simpleks niti se ne pojavi na koži i ne ostavlja estetske posljedice, ali ipak, većini se pojavi nekoliko puta godišnje na koži.

Herpes na koži je problem koji možete jednostavno samostalno prepoznati i liječiti, stoga vam Silverex nudi riješenje u spreju. Raspršite vodu iz Silverex spreja na mjestu gdje se pojavio herpes barem pet puta dnevno, a rezultati neće izostati.

Silverex proizvodi nisu testirani na životinjama, ne sadrže konzervanse, parabene, dodane sintetičke mirise i bojila, nisu komedogeni.